2013. december 27., péntek

2x02 Erőszakos fogadtatás

Cím: Erőszakos fogadtatás (12. epizód)

Keletkezés: 2013. október 2.
Hossza: 9 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:
Leroy Jethro Gibbs, Angus MacGyver, Shawn SpencerDr. James WilsonA DoktorTony DiNozzo,  Carl Smith, Walter Harriman, Dr. Jerry Novak, Dr. Lance Jenkins, Leon Vance

Cselekmény:
Miután Gibbs és csapatát elfogták, elvitték őket egy idegen bolygóra. Ott a Doktor megmenti őket, majd visszatérnek a Kalifantas fedélzetére egy Örvény Manipulátor segítségével. Ekkor Gibbs elhatározza, hogy visszatérnek a bolygóra és onnan szereznek élelmet. Nem tudják megpakolni a zsákjaikat, mivel túl sok za élelem. Ezért a Doktor átalakítja az Örvény manipulátort, hogy az egész szobát elvihessék, de ehhez megfelelő méretű terem kelle hajón, ami csak egy van, de az tele. Ezért Shawn, Wilson, Jenkins és Novak nekiállnak kipakolni, de szűk az idő, mivel Gibbs-éket megtámadják. Novak létrehoz egy energiabuborékot a hajó mellett, ahová ki tudnak teleportálni a Doktorék. Közben a földön a csapat keresését Carl Smith-től átveszi Leon Vacne...

A Gibbs-csapt

A csapat összetétele, a csapat alakulása és feladatait összegző oldal:
http://spaceadventuresseriesinteresting.blogspot.hu/p/a-gibbs-csapat.html

Szavazás!

Újabb közvélemény kutatás vált elérhetővé. Most arra vagyok kíváncsi a visszatérő karakterek közül, ki vagy kik a kedvencek.

2013. december 24., kedd

Új epizód karácsonyra!

Rejtélyes üzenet

Gibbs a kandallója előtt guggol és a tüzet piszkálja, hogy jobban égjen. A nappali közepén áll egy karácsonyfa. A szobában félhomály van. Miután úgy látja, hogy a tűz már jó lesz, felegyenesedik, majd a kanapéhoz megy, és leül. Ott üldögél csendben és elmélkedik. Nem sokkal később kopogtatnak az ajtaján. Ekkor felkel és az ajtóhoz megy. Kinyitja és az ajtóban ismerős arcokat lát...

Már a Twitter-en is!

Elindítottam a Space Adventures Twitter oldalát! Ezen a linken megtalálhatjátok:
https://twitter.com/spaceascifis

2013. december 22., vasárnap

Visszatérő kedvenc!

A Doktor a 4. évad végén visszatér. Miközben a TARDIS-on utazik, megjelenik egy öltönyös, szakállas pasas a TARDIS-on. Egy fénynyalábból áll össze. Mikor kiderül, hogy honnan jött, a Doktor a Parancsnokságra viszi, hogy Gibbs-ékkel együtt fényt derítsen a történet hátterére. Közben eljutnak egy kis városba, ahol a Föld legokosabbjai tevékenykednek, Eurekába...

2013. november 21., csütörtök

Szavazás: Mi legyen a folytatás?

Három ötlettel áltam elő a 4. évad folytatásához. Egész pontosan a 7. epizódtól, mivel a 6. lassan elkészül. Mit gondoltok melyik a jobb?

A, Kiderül, hogy egy virtuális valóságban ragadtak Gibbs-ék, és a Parancsnokság sértetlen. Shawn, Nell és Tony megpróbálják kihozni őket, ebben több külsős segítségét kérve.

B, Megtalálják a Parancsnokság embereit, de nem tudják őket, mind megmenteni. Ezért bosszúhadjáratot indulnak az elkövetők ellen, Harris tábornok vezetésével.

C, Megtalálják a Parancsnokság embereit. Rábukkannak az elkövetőre és hajsza indul időn és téren át, hogy elfogják.

Szavazni jobb oldalt lehet, a verzió betűjelével.

2013. október 2., szerda

Bővül a 2. évad!

A 2. évad bővülni fog egy epizóddal, mivel túl hosszúra sikerült az első epizódot írnom. Így a 16. oldalon félbevágtam egy folytatjuk felirattal, majd egy újabb epizódod fogok kezdeni. Az epizód címe még egyenlőre előttem is ismeretlen.
Itt a 2. évad 1. epizódjának utolsó jelenete:


Gibbs elindul a pult mellől. Először Tony-nak szól aki még mindig a hátsó részen van. Odamegy hozzá, majd vele együtt elmegy Shawn-hoz. Ott megállnak hárman egy rövid eszmecsere erejéig:
JETHRO: Jól van, meg lesz az üzlet.
TONY: Ez remek hír, főnök!
JETHRO: De…
SHAWN: De? Miféle a de? a de az nem jó…
JETHRO: Ami titeket illet, mostantól én Lenaum Brelln Depter vagyok Hramptum Frektuma!
TONY: Hogy ki vagy?
JETHRO: A Doktor pszichikus papírja azt mutatta a pultos azt hiszi, hogy ez vagyok és ahogy kivettem, ez a Frektum igen magas befolyású valaki lehet!
SHAWN: Igen? Frektum?
TONY: Ha te ez a Frektum vagy, akkor mi kicsodák?
JETHRO: A testőreim!
SHAWN: Mindig is ki akartam próbálni milyen lehet valaki testőrének lenni.
JETHRO: Én csak azt tudnám sajnálni, akinek a testőre lennél…. – majd elindul, és int Andor-nak. Shawn Tony-ra néz:
SHAWN: Ezzel mégis mit akart mondani?
TONY: Semmit. Menjünk! – majd Gibbs után mennek. Ahogy odaérnek a pulthoz, Andor már ki is jött mögüle. Kiveszi a nadrágzsebéből egy kulcsot, majd a hátsó ajtóhoz mennek. Andor kinyitja az ajtót, majd bemennek mind a négyen. Bent a szobában Gibbs-ékre támadnak, majd dulakodni kezdenek. Tony egy ívelt ütéssel sikeresen gyomorba vágja az egyik támadóját, de kettő másik lefogja őt. Gibbs-t is lefogják, rá rögtön hárman mennek. Shawn-t pedig nem volt nekik nehéz elfogniuk. Szerencsétlenségükre mindjüket lefogják, majd egyesével leüti őket Andor. Először Shawn-t, majd Tony-t ezután pedig odamegy Gibbs-hez.
ANDOR: Tudja mekkora bűncselekmény magát a Frektum-nak kiadnia?
JETHRO: Őszintén szólva, azt sem tudom mi az a Frektum Arnold! – Ekkor felmegy az agyában a pumpa és már emeli is a kezét.
ANDOR: Andor! - Ezután leüti Gibbs-t is.

Folytatása következik…

2013. szeptember 10., kedd

Megújult csapat

Új arculattal inmáron A csapat oldalunk is. Megtekinthető a karakter neve, az általa betöltött pozíció az egyes évadokban és az is, hogy melyik sorozatban tűnt fel először ez a karakter. Tovább a megújult A csapat oldalra...

2013. szeptember 9., hétfő

Megújult epizódlista

Megújult az epizódlista. Mostantól nem csak az évad és epizódszáma és a címe lesz látható, hanem író, keletkezés és összesített epizódszám is. Tovább az új epizódlistára

2013. augusztus 25., vasárnap

1x10 Szorult helyzet (jelenet)


Éjszaka van. Gibbs nem tud aludni, ezért kinyitja szemeit, felül az ágyán, majd rápillant a komódon lévő órájára. Többször is megnézi, hogy biztos legyen az időpontban. Mivel az óra még csak hajnali 1 óra 40 percet mutat, ezért Gibbs visszafekszik, nyakáig felhúzza a paplanját és megpróbál tovább aludni. Nem sokkal később ismét felébred. Ugyancsak felül az ágyán, megnézi az órát. Miután ráeszmél, hogy tizenhárom perccel ezelőtt nézte meg utoljára az óráját, kidörzsöli szeméből a csipáit, felkel majd a szekrényhez megy. Kinyitja a szekrény ajtaját, elővesz egy kék köntöst, magára veszi, majd úgy dönt, jár egyet a hajó fedélzetén. Hosszú ideje barangol a Kalifantas szűk folyosóin, mikor egy furcsa hangra lesz figyelmes az egyik raktárból. Odasétál a raktár ajtajához. A falon lévő pisztolyt kiveszi a dobozából, majd benyit a raktárba. Ott egy furcsa kék telefonfülkét lát, persze nem érti, hogyan kerülhetett oda. Körbejár a fülke körül, mikor kinyílik az ajtaja, és kisétál belőle egy férfi, amolyan régies stílusú barna, kék csíkos öltönyben, egy tornacipővel a lábán. Gibbs ráfogja a pisztolyt:
JETHRO: Álljon meg, és emelje fel a kezeit!
A férfi megáll, majd úgy tesz, ahogy Gibbs kérte, s felemeli a kezeit.
JETHRO: Forduljon meg! Szépen lassan.
Ezt is teljesíti, majd magyarázkodni próbál:
DOKTOR: Itt valami félreértés történt.
JETHRO: Félreértés? Hogy került a hajóm fedélzetére?
DOKTOR: Ez egy hajó?
JETHRO: Egy űrhajó. Maga ki? – Ekkor egy kissé zavart lesz a férfi, de válaszol Gibbs kérdésére:
DOKTOR: Én, a Doktor!

2013. augusztus 23., péntek

3x06 Tű a szénakazalban (jelenet)


Egy kórház, Washingtonban:
Az egyik beteg a kórház mögötti sikátorban sétál. Egy férfi követi őt az árnyékban. A beteg elkezd turkálni az egyik szemetesben, az őt követő férfi megpróbál közelebb jutni, hogy lássa, mit kereshet. Ahogy halad közelebb véletlenül belerúg az egyik fémszemetesbe. A hang hallatán a beteg előránt egy pisztolyt a szemetesből és az őt követő férfire lő. Ezután elrohan. A férfit vállon találja a pisztolygolyó és mikor hátraesik beveri a fejét az egyik kuka oldalába, majd a földre zuhan és még az aszfaltot is lefejeli. Szerencséjére a kórház mellett történt, így meghallották a lövést. Kirohan az egyik ápoló.
ÁPOLÓ: Hordágyat gyorsan! És készítsenek egy műtőt, lőtt seb!
Majd két másik ápoló kirohan egy hordággyal. Felteszik a megsebesült férfit a hordágyra és elindulnak a műtő felé. Menet közben odarohan a hordágy mellé Nell teljes orvosi felszerelésben:
NELL: Mi történt?
ÁPOLÓ: Lőtt seb a bal vállon.
NELL: Ismerjük a sérültet?
ÁPOLÓ: Larry az, a takarító! - Ekkor Nell rápillant a hordágyra és Shawn-t látja rajta feküdni. Ekkor megijed. És csak bámulja Shawn arcát.
ÁPOLÓ: Dr. Meyer, kinek szóljunk?
NELL: Hívják dr. Nielsen-t! Ő a legjobb sebész a kórházban.

2013. augusztus 22., csütörtök

1x07 Tökéletes másolat (jelenet)

JETHRO: Ez csak valami, hülye vicc, ugye, Eric?
ERIC: Nem ez teljesen komoly! – Gibbs visszafordul a hologram felől, és egyenesen Eric-re néz:
JETHRO: Ha nem tévedek… Már pedig most nem tévedek. Ez a FÖLD! – Ekkor Eric kijön a konzolvezérlő mögül, és megpróbálja elmagyarázni Gibbs-nek, amit talált:
ERIC: Ez nem a Föld! Ez csak a Földnek egy másolata, amit az Ősök hoztak létre, azt viszont még nem tudom, hogy mi lehetett vele a céljuk, de a bolygó pontosan ugyanolyan, mint a Föld!
JETHRO: És van rajta élet?
ERIC: Hogy micsoda?
JETHRO: Élet? A bolygón.
ERIC: Azt nem tudom, az adatbázis nem említi. Csak azt, hogy minden évben ellátogattak az Ősök erre a bolygóra.
JETHRO: Tehát van élet.
ERIC: Mint már mondtam, ezt nem tudom…
JETHRO: Én nem is kérdeztem! Maga szerint egy üres bolygót látogattak évente?
ERIC: Jogos.
JETHRO: Hívja össze a csapatot! Megnézzük azt a bolygót!

2013. augusztus 21., szerda

4x05 Megszállás, 2. rész (jelent)

Vance és McGee kiszállnak az autóból. Az autók hangjára kijön az épületből Harris és Whitfield, majd odalépnek Vance-hez:
LEON: Harris tábornok! Whitfield tábornok! Mi történt?
JEFFREY: Vance igazgató! Eddig nem sokat tudunk.
ARNOLD: A Parancsnokságot idegen megszállók robbantották fel. És a Parancsnokság majdnem teljes személyzetét elrabolták!
LEON: Az én embereim? - Ekkor Gibbs kijön az épületből:
JETHRO: Jól vagyok, Leon!
LEON: Gibbs, rég láttalak. A többiek?
JETHRO: DiNozzo, Jones és Spencer a Parancsnokságon tartózkodtak, amikor ez történt.
LEON: Milyen intézkedéseket tesznek az ügy megoldásának érdekében?
JETHRO: McKay dolgozik rajt!
LEON: Szeretném tudni a részleteket!
ARNOLD: Jöjjön, a központban beavatjuk!

2013. augusztus 20., kedd

3x04 A rúnák titkai (jelenet)


DANEIL: Miért hivatott, tábornok?
ARNOLD: Majd MacGyver beavatja – Ekkor lép be MacGyver a tárgyalóba. Odasétál a kivetítőhöz, majd a tábornok bólint neki, ezzel jelezve, hogy kezdheti:
ANGUS: A P4X-954-en Ős épületet-romjait találtam. Ezek a romok tele vannak feliratokkal, de olyan dialektusban íródott, hogy nem igazán értem az egészet. – Ekkor Daniel közbevág:
DANIEL: Még mindig nem értem, miért vagyok itt. – MacGyver megáll a beszédben és Jackson-ra néz.
ANGUS: Legyen türelemmel! Mindjárt odaérek.
DANEIL: Oké! – Jackson hátradől a székben vigyorog és néz MacGyver-re. MacGyver ekkor folytatja az eligazítást:
ANGUS: Miután befejeztem a szövegcsoportok tanulmányozását, volt néhány amit egész pontosan le tudtam fordítani, az életmód, ahogyan a bolygó lakói éltek, történetek a múltjukból…
JETHRO: MacGyver! A lényegre!
ANGUS: Hogyne! Tehát találtam valamilyen használati utasítást, ami lehet, hogy hasznos lehet számunkra.
ARNOLD: Valamilyen fegyver?
ANGUS: Itt jön a képbe dr. Jackson. A szöveg azon részér sajnos nem sikerült lefordítanom.
JETHRO: Tábornok, most én nem értem, mi miért vagyunk itt?
ARNOLD: Maguk fogják elkísérni a bolygóra dr. Jackson-t és MacGyver-t!
JETHRO: Áh. Bébiszitterkedünk. És mikor indulunk?
DANIEL: Bébiszitterkednek? Mégis mit gondol…
ARNOLD: Jackson! Elég lesz! – Gibbs felé fordul – Vigyáznak rájuk!
JETHRO: Aha. És mikor, Uram?
ARNOLD: Amint, készen állnak! – Tony ekkor nagy indulattal elkiáltja magát:
TONY: Csomagoljunk! – Mindenki tekintete Tony-ra szegeződik. Tony ekkor már bánja ezen kijelentését és lelkesből átmegy zavartba és védekezőbe – Hát nem mehetünk felszerelés nélkül és az élelemről se feledkezzünk meg, na meg a meleg ruha hátha hideg lesz – mindenki Tony-t bámulja. Tony a szöveg közben Gibbs-re néz Gibbs pedig értetlenül néz vissza rá – Inkább befogom és hozom a felszerelést! – Majd megfordul és elhagyja a termet. Ezután mindenki összenéz valakivel. Shawn és Nell, Steve és Daniel, MacGyver mindenkire, Gibbs pedig Harris-szel. A tábornok meglepettem kérdezi:
ARNOLD: Ez meg mi volt?
JETHRO: Nem tudom. Néha szoktak ilyet csinálni.

2013. augusztus 19., hétfő

1x06 Újjászületés (jelenet)


Gibbs Norma Galaxisi, Burgund bolygói irodájában vagyunk, ahol éppen azt próbálják meg kitalálni, hogy küldjenek-e erősítést DiNozzo-ék után vagy hagyják a dolgot magától megoldódni:
JETHRO: DiNozzo és csapata ott rekedt. Várom a javaslatokat!
Dr. James Wilson lehajtott fejét szép lassan felemeli, és csak annyit mond „Maga a főnök”. Mire House kissé modortalanul odavágja:
GREG: Majd megoldják, hagyja őket!
JETHRO: Ez a véleménye Dr. House?
GREG: Azt hittem ez egyértelmű!
JETHRO: Tudja mit, lehet, hogy mégsem adok engedélyt arra, hogy visszamenjen a Földre Doktor!
GREG: Ha így akar játszani akkor én is így fogok!
JAMES: Abbahagyni! Mindketten! House te visszamész holnap a Földre, de addig is pofa be! Jethro ön jó vezető és nem kéne hagynia, hogy House ilyen apróságokkal felhúzza az agyát!
Gibbs felkel az asztalától, odamegy Wilsonhoz és mélyen a szemébe néz:
JETHRO: Így gondolja James?
Wilson kissé ijedt arckifejezése arra utal, hogy talán jobb lenne, ha csendben maradna, de mégis rávágja:
JAMES: Igen így gondolom!
Gibbs összeráncolja a homlokát megfordul, elsétál az asztala mögé majd fennhangon kizavar mindenkit az irodájából.

2013. augusztus 18., vasárnap

2x05 Ne pislants! (jelenet)


NELL: Gibbs! Ha ezt a levelet olvassa, az azt jelenti, hogy most érkeztek meg Londonba. Játssza le a DVD-t. Utóirat: Ne pislogjon! – Ne pislogjon?
JETHRO: Spencer, van nálunk DVD-lejátszó?
SHAWN: Azt hiszem…
Shawn leveszi a táskát a hátáról, kinyitja azt és elkezd keresgélni benne. Majd egy kicsivel később elkap egy DVD-lejátszót a Parancsnokság logójával.
SHAWN: Megvan! Add a lemezt!
Shawn berakja a lejátszóba a lemezt. A gép beolvassa majd elindítja. A lejátszón megjelenik a Doktor.
TONY: Mi a?
DVD: Helló!
SHAWN: Doktor?
DVD: Igen.
TONY: De hát maga…
DVD: Igen eltűntem, mivel hozzámért egy Síró Angyal.
JETHRO: Hol van most?
DVD: 2002-ben, Londonban.
TONY: Most komolyan, hol van?
DVD: 2002-ben.
NELL: Akkor hogyan beszélgethetünk most egymással?
DVD: Nagyon jó megfigyelés Ms. Jones. És a válasz: Nem beszélgetünk, maguk csak előre felvett párbeszéd egyik felét halják.
SHAWN: Akkor honnan tudja mit fogunk mondani?
DVD: Tony vegye elő a mobiltelefonját!
Tony előveszi a zakójának belső zsebéből a mobil telefonját.
TONY: Ezen be van kapcsolva a hangrögzítés.
DVD: Na látja.
SHAWN: De, hogyan kerül magához a felvétel?
Majd Tony leejti a telefont, és kikapcsol a hangfelvétel. Ezután meghallanak egy furcsa hangot, ami egyre erősebben szól. És megjelenik mögöttük egy régi kék rendőrségi hívófülke.
DVD: Itt megszakadt a párbeszéd. Nem tudom miért, de Ne pislogjanak!
NELL: Ez meg mi?
SHAWN: Nekem ismerős.
TONY: Ez a TAR… A Doktor repülő időizéje.
Ki nyílik a fülke ajtaja, és kilép rajta egy fura fazon: Bakancsban, Fekete nadrágban, barna könyökvédős zakóban halvány piros ingben és egy csokornyakkendőben. A haja pedig egy oldalra fésült és középhosszú:
DOKTOR2: Ahogy mondod, Tony! Ez a TARDIS.
TONY: Ki maga?
DOKTOR2: Én vagyok a Doktor!

2013. augusztus 17., szombat

4x01 Atlantisz (jelenet)


Ugró:
Mindenki csendben ül és várja az Atlantiszra való érkezést, kivéve Shawn-t, aki az ablakon bámul kifelé:
SHAWN: Most tényleg nem látnak minket?
CARSON: Ezt jelenti az álcázás.
SHAWN: Király – ekkor visszafordul az ablaktól és Carson-ra néz – Mikor érünk oda? – majd Gibbs Shawn-ra néz:
JETHRO: Ülj le és maradj csendben! Ha odaérünk, azt úgy is észreveszed!
SHAWN: Oké. – Shawn hátrasétál az Ugró hátsó részére, majd ledobja magát Steve mellé.
CARSON: Most már a rádió hatósugarán belül vagyunk. – aktiválja az Ugró kommunikációs eszközét – Sheppard ezredes, itt dr. Carson Beckett. Aktiválják a helyzetjelzőt!
JOHN: Üdv, doki! Jöhetnek! – Majd megjelenik az Ugró kijelzőjén egy kis zöldes-kék pont.
STEVE: Miféle helyzetjelző, doktor?
CARSON: Az jelzi Atlantisz helyzetét. – Tony a képernyőn lévő jelre mutat.
TONY: Az mi?
CARSON: Az ott Atlantisz.
STEVE: A helyzetjelző nélkül nem találnánk meg?
CARSON: Nem, mivel Atlantisz is álcázva van. Mit gondol miért nem vették észre az elmúlt években?
STEVE: Jogos.

2013. augusztus 16., péntek

1x05 Az expedíció (jelenet)

Jack O’Neill tábornok éppen a jelentkezők aktáiban tölti ki az áthelyezéshez szükséges papírokat, amikor ugyanis Daniel Jackson bekopog az irodába, majd Jack beinvitálja Daniel-t az irodájába:
DANIEL: Üdv!
JACK: Üdv!
Néma csend van, a két férfi egymást nézik Jack kicsit amolyan üres tekintettel, míg Daniel úgy mintha mondana valamit:
JACK: Na, mit akarsz?
DANIEL: Azon gondolkodtam, hogy…
JACK: Nem! Szó sem lehet róla!
DANIEL: Még azt sem tudod mit akartam!
JACK: Nem mehetsz a Norma galaxisba!
DANIEL: De miért Jack?
JACK: A CSK-1-nek szüksége van rád. De van egy feladatom a számodra.
Majd Jack visszafordul az akták fölé. Daniel egy kicsit furcsán áll ott majd elszánja magát és megkérdezi:
DANIEL: Jack!
JACK: Mi az?
DANIEL: Mi a feladat?
JACK: Milyen feladat?
DANIEL: Azt mondtad, hogy van egy feladatod a számomra.
JACK: Ja, persze. Kövess!

2013. augusztus 15., csütörtök

2x02 Visszatérés (jelenet)


A Doktor odaér a ZPM teremhez, majd kinyitja az ajtót és bemegy a terembe. Odarohan a harmadik panelhez jobbra, majd aktiválja a ZPM kilökő parancsot, mely előhozza a ZPM-et egy a padlóba épített üregből. Ezután fog néhány kábelt, majd ráköti a kábel egyik végét az egyik panelre a szobában, a másik végét pedig a ZPM-hez erősíti. Ezután leválasztja azt a panelt a hajó központi rendszereiről. Időközben megérkezik Shawn is a terembe. Mikor odaér ő csak azt látja, hogy a Doktor rohangál jobbra balra a panel és a ZPM között.
SHAWN: Most mit csinál?
DOKTOR: Megpróbálom úgy feltölteni a ZPM-et, hogy ezt a panelt és némi Antergáni zselét használva összekötöm a panelt egy Erreck-Bellon féle energiaforrással, amelyet úgy 2875-ben találtak fel.
SHAWN: 2875-ben?
DOKTOR: Ez egy nagyon fejlett energiaforrás, bár ahogy olvastam, nincs olyan fejlett mint egy ZPM, mivel hamar elveszíti a töltését, ami nagyobb, mint egy ZPM össz kapacitása, csakhogy nem tudjuk megfelelően tárolni.
SHAWN: És ez miért jó nekünk?
DOKTOR: Megpróbálom átvezetni ezt a hatalmas energia mennyiséget a ZPM-be, de ha nem sikerül akkor túltöltődik, mind a generátor, mind a ZPM és az nem lenne túl kellemes, mivel felrobbanna ez a hajó és vagy nyolc naprendszer még így is, hogy a hipertérben vagyunk!
SHAWN: Az nagy bumm, ugyebár!
DOKTOR: Ó de még mennyire! – Megáll és Shawn-ra néz. – Most pedig vagy menjen ki vagy keressen valamilyen fedezéket idebent, mivel ez nagyot fog szólni!
Shawn elbújik az egyik panel mögé. A Doktor csak ott áll a generátor felett, és nézi, majd kiveszi a zsebéből a szonikus csavarhúzóját a zsebéből és a generátor felé irányítja.  Majd sóhajt egyet és aktiválja a csavarhúzójával a generátort.
DOKTOR: Allons-y!

2013. augusztus 13., kedd

1x04 Az áruló bukása (jelenet)


JETHRO: Milyen nehéz őket megölni?
TOLBACK: A mi fegyvereinkkel szinte lehetetlen, mivel úgy terveztük őket, hogy a fejlett energiafegyverek ellen immunisak legyenek.
JETHRO: Mégis miért csinálták ezt?
GORN: Mert nem gondoltuk, hogy ellenünk fordulnak.
 JETHRO: Nem azt mondta, hogy megvolt a szer?
GORN: De, csak ellopta mindet.
JETHRO: Állítólag maguk elég fejlett faj, de a látszat néha csal. Mer nem értek nagyon ezekhez a mindenféle gépekhez, de annyit még én is tudok, hogy ha valami fontos, akkor azt le kell menteni, több pédányban!!!
GORN: Lementettük, De valaki kitörölte őket.
JETHRO: Ha hárman vannak, akkor csak is az egyikőjük lehetett.
GORN: Amikor ez történt még több ezren voltunk Jethro!
JETHRO: Valaki mégis volt akkora marha, hogy engedte megszökni azt az izét és letörölte az anyagokat! Hacsak az nem ismerte a rendszereiket?
TOLBACK: Emberek nem ismerik a rendszereiket, magukon kívül.
JETHRO: Akkor vagy maguk között van az áruló, vagy már halott. Higgyék el, így vagy úgy, de kiderítem, hogy melyik.

2013. augusztus 11., vasárnap

Szereplők:

4 új taggal bővült a szereplők lista: Walter Harriman, Danny Williams, George Hammond és Rodney McKay. Nézzétek meg milyen szerepet töltenek be a Space Adventures-ben.

2013. augusztus 10., szombat

Facebook-on is Space Adventures!

Mostantól Facebook-on is követheted a Space Adventures-t.
https://www.facebook.com/spaceadventuresscifi

(a facebbok oldalon ismételten végig lesz vezetve az epizódok rövid bemutatása)

2013. augusztus 5., hétfő

3x08 Kellemes Ünnepeket! (jelenet)


Tony a TV előtt alszik a kanapén. Egyszer csak egy nagy huppanás lesz hallható. Ezután nagy fehér porfelhő száll ki a konyhából, majd köhécselve jön ki Nell, Sally és Shawn.
NELL: Mi a fene volt ez Shawn?
SHAWN: Hát… - Tony felébred a hangos párbeszéd kezdetére.
TONY: Mi az? Mi történt? – lassan felül a kanapén.
NELL: Shawn beterítette az egész konyhát liszttel!
TONY: Hogy mit csinált?
SHAWN: Véletlen volt!
NELL: Ha te a konyhában vagy, nagyon sok a véletlen!
SHAWN: Szeretek kísérletezni.
NELL: Azzal még nincs is semmi baj, de a lisztet a ventilátor előtt kimérni, majd az egész zacskót rábutítani!
TONY: Hogy mit csináltál, Shawn?
SHAWN: Véletlen volt!
SALLY: Persze, véletlen!
NELL: Most bemész a konyhába és feltakarítod!
SHAWN: Hát de…
NELL: A-a! Mozgás! – a konyha felé mutat, majd Shawn bemegy. Ezután Tony-ra néz és leengedi a kezét – Tony, figyelnél rá, hogy meg is csinálja?
TONY: Hogyne – lassan felkel a kanapéról, majd a konyhaajtóhoz sétál.

2013. augusztus 1., csütörtök

2x05 Veszélyes játék (jelenet)

Magyarország:

A kisbuszban utaznak tovább dél felé, annak reményében, hogy megtalálják azt az idegen eszközt és még a rendőrség elől is menekülniük kell. Sajnálatosan, mivel ez nem egy jóváhagyott akció, így még a parancsnokság sem húzhatja ki őket a bajból.
TONY: Hogyan találtak ránk ilyen gyorsan?
NELL: Hat amerikai vonatjegyet vesz, ezt bárki megjegyzi.
TONY: Jogos.
JETHRO: DiNozzo, csak nyugodtan vezess! Ne hívd fel rénk a figyelmet!
TONY: Rendben. – pár perccel később – Ilyen helyzetekben, miért nem hívjuk a parancsnokságot, hogy segítsenek?
DANIEL: Mert nem hivatalosan vagyunk itt!
JETHRO: Tessék? Azt monda, hogy ha ezt megcsináljuk, az segíthet rajtunk, erre most kijelenti, hogy nem is hivatalos?
DANIEL: Valahogy úgy.
MYKA: A főnökünk talán tud segíteni!
DANIEL: Nem, nem, nem! Minél kevesebben tudnak a dologról, annál jobb!
TONY: Meddig megyünk a kocsival?
DANIEL: Véleményem szerint Balatonboglárig, mivel lassan felfedezik, hogy elloptuk az autót.
PETE: De ide nem tudnak követni, vagy igen?
DANIEL: Hát, bármit el tudok képzelni. Nell, meg tudná nézni a buszmenetrendet Balatonboglár és Kaposvár között?
NELL: Persze, csak egy pillanat.

2013. július 31., szerda

3x07 Wilson (jelenet)


Csillagkapu Parancsnokság, Dr. James Wilson irodája:
TONY: Jim! – Wilson mintha ott sem lenne, meg sem hallotta, ahogy Tony szólította. Csak az aktát bújja. Tony ekkor közel hajol Wilson-hoz, persze az asztal fölött, majd hangosabban szól Wilson-hoz, szinte már kiabál:
TONY: Jim! – Wilson ekkor szinte eldobja a z aktát és majdnem felugrik.
JAMES: Á. Tony!  - Tony visszahúzódik az asztal fölül – szia! Megijesztettél. – lassan kezd megnyugodni.
TONY: Mit olvasol?- kérdezi érdeklődve.
JAMES: A Tretonin aktát.
TONY: Az, az amit a Jaffa-k is szednek, ugye? – kérdezi remélve, hogy nem mond hülyeséget. Wilson becsukja az aktát.
JAMES: Úgy tudom, igen. – lerakja a z aktát a asztalra – mit tehetek érted Tony?
TONY: Tudnál adni valamit torokfájásra?
JAMES: Fáj a torkod – felkel a székből. Odamegy Tony elé – Megtennéd, hogy leülsz valahova?
TONY: Persze – Tony leül az asztalra.
JAMES: Had lássam! – előkap a zsebéből egy lapos pálcát és egy kis zseblámpát. – Mond: Á!
TONY: Á! – kinyitja a száját, majd Wilson megvizsgálja Tony torkát. Majd kiveszi a lámpát és a pálcát Tony szájából. Tony becsukja a száját. Wilson visszarakja zsebébe a lámpát. A pálcát pedig a szemetesébe dobja.
JAMES: Nincs semmi baja a torkodnak! – Tony ekkor kétségbeesetten megpróbál még valamit:
TONY: De, nem tudnál adni valami papírt arról, hogy mégis? – Wilson ekkor értetlenül visszakérdez:
JAMES: Mit? Hiszen jól vagy!
TONY: Tudom, de… - majd a mondat abbamarad. Wilson egy darabig vár, majd kérdez:
JAMES: De, ha tudod, hogy jól vagy, minek kell róla papír, hogy mégsem?
TONY: Mert… - nem tudja hirtelen hogyan fogalmazza meg – ki akarom hagyni a következő bevetést. – Wilson ekkor elneveti magát.
JAMES: Mi ez? Óvoda? Ki akarom hagyni az utat és a doktor bácsi majd igazolja? Ha nem akarsz menni, szólj Harris-nek!
TONY: Egy órával indulás előtt? Nem lenne fura, hogy eddig nem volt gond?
JAMES: Mert az nem lenne fura, ha egy órával indulás előtt megbetegszel? Menj szépen bevetésre! – majd visszaül az asztalához. Tony felkel az asztalról és Wilson felé fordul:
TONY: De…
JAMES: Semmi de! Menj! – majd int egyet az ajtó felé és bámulni kezdi Tony-t, úgy ahogy Gibbs szokta. Tony ezután lassan elsétál mélyen csalódottan. 

2013. július 30., kedd

3x05 Időzavarban (jelenet)


7018, PXD-171:
TONY: Hol van Gibbs?
SHAWN: Valahol erre?
STEVE: Honnan tudod?
SHAWN: Beszéltem vele a rádión. Azt mondta északra 500 méter az érkezési ponttól.
DOKTOR: Akkor nagyon jó az irányérzéked, Shawn.
SHAWN: Ezt mégis hogy érted?
DOKTOR: Délnek jöttél.
SHAWN: Biztos vagy benne?
DOKTOR: Teljesen.
SHAWN: Pedig az iránytűm szerint jó felé megyek. – előveszi az iránytűjét a zsebéből. Tony odamegy hozzá és rápillant:
TONY: Ez tényleg északra mutat. – ekkor előveszi a saját iránytűjét és Shawn-é mellé teszi. Ekkor azt látják, hogy Shawn iránytűje északra mutat, Tony-é pedig délnek.
SHAWN: Ez, hogy lehet?
NELL: Mi?
TONY: Nem ugyanabba az irányba mutat az iránytűnk.
DOKTOR: Had teszteljek valamit – kiveszi Shawn kezéből az iránytűt, majd szétpattintja. Talál benne egy kis fém tűt. – Azt hiszem ez lehetett az oka. – felemeli a tűt.
TONY: Hogy került egy tű az iránytűdbe?
SHAWN: Nem tudom.

2013. július 29., hétfő

Karácsony főcím a 3. évadhoz

Főcím a 3. évad 8. epizódjához (Kellemes Ünnepeket):
A videó megtalálható a videók menüpontban is.

2013. július 15., hétfő

Szünet

Most a következő hetekben nem lesz lehetőségem újabb jeleneteket előzeteseket, videókat vagy képeket posztolni. Következő poszt leghamarabb augusztus 10-11. körül várható.

2013. július 13., szombat

3x08 Kellemes Ünnepeket! (jelenet)

SHAWN: Steve, segítesz feldíszíteni a házat?
STEVE: Nem hinném Shawn, gondolj inkább másra!
Shawn bevágja a mosogatóba a zabpelyhes tálat,
majd felöltözik, kimegy és magával visz párat,
az égősorai közül, valamint egy kapcsozót, hogy rögzítse a házra.
Az égősort a hóba dobja, s a létrát feltámasztja.
Visszarohan a házba és felkap egy hangfalat,
amit kidob a hóba, hogy zenéjét hallgassa.
Tony pont most siet erre,
mikor meglátja Shawn-t mit művel egyszerre.
TONY: Mi a fenét csinálsz? Ez egy hangfal nem szánkó!
SHAWN: Tudom, de csak azért kell, hogy halljam a zenét bárhol.
TONY: Inkább visszaviszem, mielőtt az elektronikának vége!
SHAWN: Ne már Tony, most hoztam ki, a fenébe!
Shawn felmászik a létrára,
égősorok benn vannak a táskába,
melyeket Shawn a hátán cipel,
hogy a házát díszítse fel. Mikor felér látja, hogy ez nehéz,
mivel a tető borítása nem más, mint cserép.

2013. július 10., szerda

4x02 Közös ellenség (jelenet)

John Sheppard ezredes, dr. Carson Beckett és Shawn Spencer az Ugróval halad vissza Atlantisz felé egy sivatagból. Egyszer csak valamilyen elektromos kisülés találja el az Ugrót, mire leállnak az Ugró rendszerei.
SHAWN: Mi volt ez? Villám?
JOHN: Nem hinném, a műszerek szerint lentről jött.
SHAWN: Műszerek? Azok leálltak.
JOHN: Még előtte láttam.
Az Ugró álcázása is oda ezért láthatóvá válik Amerika nyugati partja és Atlantisz között. Az Ugró belezuhan az óceánba. Sheppard felpattan a székből és az Ugró ajtajához megy és megfogja az ajtót nyitó kallantyút.
JOHN: Ússzunk egyet!
CARSON: Hogy mit?
JOHN: Nincs messze a part. Az Ugrónak meg annyi. Tehát úszunk!
SHAWN: De, nincs nálam a fürdő gatyám!
JOHN: Ezt inkább meg sem hallottam! Nagy levegőt!
Azzal Sheppard kinyitja az Ugró ajtaját...

2013. július 9., kedd

3x03 Felfedezés (nyitójelenet, részlet)


SHAWN: Mikor lesz kész a kaja?
JACK: Nyugalom! Alaposan át kell sütnöm a húsokat. – Shawn felkel a székből és a korlát mellé sétál, ahol rápillant a grillsütőre és a húsokra. Aztán rámutat az egyikre:
SHAWN: Annak már pont jó színe van.
TONY: Shawn, tudod, hogy neked lesz a legtöbb problémád, ha nyers marad a hús.
JACK: Jól beszél. – Tony felé mutat a kezében lévő villával.
TONY: Inkább menj és nézd meg tudsz-e segíteni Gibbs-nek a salátával.
SHAWN: Salátával? – Kérdezi halkan és csalódottan. Tony persze hallja, de úgy tesz mintha ezt már nem hallotta volna meg. Shawn elcammog Gibbs asztaláig. Eleinte csak nézi, ahogy Gibbs pakolja a zöldségeket és sajtokat a tálba. Majd felcsillan a szeme mikor megpillant az asztalon egy ananászt. Rögtön az ananász után kap, de Gibbs a kezére csap egy fakanállal.
SHAWN: Aú! – Visszarántja a kezét és a másik kezével fogja.
JETHRO: Hagyd az ananászt!
SHAWN: Miért?
JETHRO: Mert kell a salátámba!
SHAWN: Kaphatok kóstolót?
JETHRO: Még nincsen kész!
SHAWN: Az nem baj. – Shawn tovább bámulja Gibbs-t vigyorogva. Gibbs felnéz rá a salátás tálról, majd abbahagyja a saláta keverését.
JETHRO: Menj, boldogítsd Jack-et!



2013. július 7., vasárnap

3x02 Dimenzionális zavarok (jelenet)


P4X-354, Al’kesh:
McGarrett azt sem tudja, hogy mit csináljon hirtelen. Először felül az Al’kesh padlóján, majd a fejét fogja. Ezután lassan feláll, de egy kicsit megszédül, majd körbenéz. Megpillantja a hajó elején lévő ablakot, mely az irányító panel felett van. Az előtt két széket találhatunk, közöttük pedig egy panelt, gombokkal. McGarrett odaevickél az ablakhoz, hogy megnézze, hol van. Amint kinéz, észrevesz négy páncélba öltözött férfit, a homlokukon valamilyen sólyomszerű jellel, és mind a négynél van egy hosszú botszerű fém tárgy. McGarrett úgy dönt, jobb ha nem veszik észre, ezért bemegy a hajó hátulsó részébe és elbújik a fal mögött. Miután elbújt egy hangra lesz figyelmes, mivel az idegenek, kinyitják az Al’kesh bejáratát, majd besétálnak rajta.
JAFFA: Jaffa, Kre! Kel’mak Goa’uld!
McGarrett mivel nem érti mit akarnak mondani ezért továbbra is meglapul a válaszfal mögött. A négy Jaffa-ból három elkezdi átvizsgálni az Al’kesh-t a Goa’uld-ot keresve. Az egyik Jaffa besétál a hajó hátsó termébe. Mikor besétál arra az oldalra, ahol McGarrett rejtőzködik, Steve előugrik, majd hátulról leüti. Ez után felkapja a fém rudat, melyet a Jaffa-k hordanak maguknál, gondolván, hogy ezzel hatásosabban tudja leteríteni a másik hármat. Majd visszabújik a fal mögé. Mivel nem tér vissza a Jaffa-k negyedik tagja ezért mind a hárman utána mennek. Amint beérnek McGarrett egy szép íves mozdulattal tarkón csap két Jaffa-t, akik azon nyomban el is veszítik eszméletüket. A harmadik a „fém-rúdjával” lő egyet, ami majdnem, hogy leviszi McGarrett fejét. McGarrett azonnal gyomorba vágja a rúd vastagabbik felével, mielőtt újra lőhetne. A Jaffa egy kicsit meginog, de mire újra ki egyenesedne, McGarrett mögé kerül, és a rúddal elszorítja a Jaffa légútját, egészen addig amíg el nem veszíti az eszméletét. Majd kimegy a teremből sőt elhagyja az Al’kesh-t, de mielőtt elmenne megfogja a rudat, mivel látta, hogy az egyik az egyik Jaffa lőtt vele, ő is megpróbálkozik. Belelő egyet az ajtót aktiváló panelbe, miután az ajtó bezárul. Ezután elrohan.

2013. július 2., kedd

3x01 Hawaii-i bevetés (jelenet)


Wilson irodája, Csillagkapu parancsnokság:
Shawn kinyitja a hűtőszekrényt. Egy darabig csak matat benne:
JAMES: Mit csinálsz Shawn?
SHAWN: Hogy lehet az, hogy van saját hűtőd, de nincsen benn ananász, sőt még egy kis üveg narancslé sem?
JAMES: Hogy mit?
SHAWN: Narancslé!
JAMES: Nincsen se narancslé, se ananász, se semmilyen déli gyümölcs vagy gyümölcslé a hűtőmben. – Shawn becsukja a hűtő ajtaját majd James-re néz – Te most tényleg csak azért jöttél ide, hogy ingyen déli gyümölcshöz juss?
SHAWN: Igee.. – Wilson egyre idegesebben néz Shawn-ra – Neeeem! Én… csak… azért jöttem, hogy… beszélgessünk.
JAMES: Rendben. Ülj le és beszéljünk!
Shawn odacammog a kanapéhoz, majd leül a közepére, a bal lábfejét felrakja a jobb térdére. Ezután csak bámulják egymást:
JAMES: Na, miről akartál beszélgetni?
SHAWN: Háát…
Wilson irodája ajtaján kopogtatnak:
JAMES: Jöjjön be!
Egy katonatiszt benyit az irodába, majd Shawn-hoz szól:
TISZT: Mr. Spencer, Harris tábornok várja az irodájában!
SHAWN: Megyek – Feláll a kanapéról és Wilson-ra néz – Majd egyszer folytatjuk!
JAMES: De mit?

2013. július 1., hétfő

2x04 Ereklyevadászat (jelenet)


Sivatag a semmi közepén:
Egy sivatagban, ahol semmi sincsen DiNozzo és Gibbs éppen kereket cserél egy autón. Ez egy fekete autó sötétített üvegekkel, valamelyik bizottsági tag autója. Nell Jones minden mozzanatukat figyeli. DiNozzo csak bámul a távolba, miközben az emelőrúdon támaszkodik. Gibbs kiveszi a csomagtartóból a pótkereket és odagurítja a cserélendő kerék mellé. DiNozzo kiveszi a kerékkulcsot egy kisebb piros szerszámos ládából és odaadja Gibbs-nek. Gibbs egyesével kihajtja a csavarokat. DiNozzo már majdnem, hogy az összeesés szélén van, mivel a nap olyan erősen tűz, mintha egy sütőben lennének, és még a hosszú ujjú sötétzöld parancsnoksági egyenruha sem túl praktikus a közel 40 fokos melegben. Gibbs miután kihajtotta az utolsó csavart is, leemeli a kereket, az út mellé rakja, majd feláll és DiNozzo-ra néz. Tony átadja az emelőrudat Gibbs-nek, majd lehajol a kerék mellé és beemeli a pótkereket. Ezután felveszi a forró aszfaltról a forró, vas csavarbehajtót és visszahajtja a csavarokat. Mikor végez, a csavarbehajtót visszateszi a kis ládába és a lyukas kereket berakja a kocsi csomagtartójába. A Bizottsági fickó még csak meg sem köszöni a munkát, hanem beül a kocsijába és elhajt. Tony és Gibbs visszamennek a saját autójukhoz, ahol Nell már várja őket. DiNozzo egyszerre irigy és mérges Nell-re. Azért mérges, mert nélküle sehová nem mehet, ebből kifolyóan egyfolytában Gibbs-el kell lennie, és irigy, mivel Nell végig a légkondícióval felszerelt autóban ült, míg ők a napon cseréltek kereket. Gibbs beül a volán mögé DiNozzo az anyósülésre, és visszahajtanak a Csillagkapu parancsnokságra.

2013. június 30., vasárnap

Főcímek, Csillagkapu stílusban

Space Adventures főcímek, a Csillagkapu stílusában: (A videó megtalálható a Videók menüpontban is)

3x02 Dimezionális zavarok (jelenet)


Hawaii, Honolulu, Dean Ellis háza:
DANNY: Hol van, McGarrett?
TEAL’C: Egy Goa’uld Al’kesh fedélzetén, valahol a világűrben.
DANNY: Állj, állj, állj, állj! Először is: mi az, hogy Goa’uld? Másodszor: Mi az, hogy a világűrben? És Harmadszor: Ki a fenék maguk?
Gibbs Mitchell-re néz:
JETHRO: Most már beavathatjuk!
CAMERON: Egyetértek.
DANNY: Ez pont úgy hangzik, mint egy régi sorozat.
DANIEL: Akkor már tudja, hogy miről van szó.
DANNY: Na, ne… nem, nem, nem, nem!
DANIEL: De, de, de, de!
DANNY: Csak nem azt akarják mondani, hogy a Csillagkapu nem csak egy sorozat volt?
SAM: De, azt mondjuk. A Sorozat csak egy fedő sztori volt.
CAMERON: Mindenki álljon a szoba közepére!
DANNY: Mégis minek?
JETHRO: Csak álljon ide, nyomozó!
Williams nyomozó szépen lassan a szoba közepére sétál a többiek mellé.
DANNY: És most? Csak nem teleportálódni fogunk?
DANIEL: Ami azt illeti, de.
CAMERON: Őrmester, teleportáljon fel minket!

2013. június 29., szombat

Új főcím a 4. kötethez

Új főcím a 4. kötet 6. epizódjátol. (A főcím megtalálható a Videók menüpontban a 4. évad cím alatt)

1x09 Bizottság (jelenet)


Várnak a megbeszélésre egy váróteremben. Persze mindketten kicsípték magukat az alaklomhoz illően. Daniel öltönyben, Jack pedig a tábornoki díszeiben pompázik. Daniel a váróban egy kanapén üldögél előredőlve két kezét összekulcsolva és a térdén támasztva, míg Jack fel alá mászkál a szobában:
JACK: Szerintem ma meglesz!
DANIEL: Nem tudom, Jack.
Erre Jack megáll majd egy határozott fordulattal Daniel felé fordul és a tőle megszokott vidám arccal vágja oda Daniel-nek gondolatait:
JACK: Ma nagyon jó formában voltam!
Daniel hátradől a székben, majd Jack-re néz:
DANIEL: Várjuk ki a végét. Rendben?
Jack csak nézi Daniel-t, majd egy kis mosoly szerűség tűnik fel az arcán és jobb kezével int egyet Daniel felé, miközben ezt mondja:
JACK: Rendben.
A bizottság tagjai közül az egyik belép az ajtón a váróba:
BIZTAG: Ezredes, Doktor! – Daniel feláll, majd mindketten a fickóra néznek. Jack még mindig boldogan szól vissza:
JACK: Uram!
DANIEL: Hogy döntöttek az expedícióval kapcsolatban?
BIZTAG: Erről szeretnék beszélni uraim

2013. június 27., csütörtök

1x08 Álomvilág (jelenet)


Eric éppen egy szoba előtt áll és bámul befelé, Shawn odaszól neki:
SHAWN: Eric! Mit csinálsz? – Eric Shawn-ra néz, majd vissza szobában lévő bombára:
ERIC: Megpróbálom hatástalanítani, azt a bombát!
Mindketten besétálnak a szobába a bomba mellé. Majd Eric elkezdi nézegetni a bombát, mivel a felvételen nem volt rajta ekkora burkolat. Majd kinyit egy panelt és meglát egy visszaszámlálót, ami öt percen áll és visszaszámol. Mellette pedig, mindenhol Naquadah-ot. Eric rögtön bekapcsolja a rádiót és mindenkinek szól:
ERIC: Gibbs, gyorsítsák fel a Kalifantas-ra történő pakolódást, mivel a bombát nem lehet hatástalanítani és öt perc múlva robban!

2013. június 25., kedd

1x03 Az üzenet (jelenet)


A tábornok kiköti, hogy amint megérkeznek, szóljanak neki. Épp mikor menne, el a tábornok belép House, Wilson, DiNozzo és Gibbs. Elindulnak mindnyájan a hajó mellet és beszélgetésbe elegyedtek:
JETHRO: Jó kis hajó tábornok.
GEORGE: Köszönöm. A legfejlettebb haditechnológiával és a legmodernebb orvosi eszközökkel vannak felszerelve.
Mialatt a tábornok azt ecsetelte, hogy mennyire jó a Prometheus odaértek a többiekhez majd Shawn is beszáll a beszélgetésbe:
SHAWN: És a kaja?
GEORGE: Három hónapra elegendő ételt és italt pakoltunk fel.
GREG: Három hónap? Hova megyünk annyi ideig?
GEORGE: Az, az igazság, hogy még nem tudom.
MAC: Hogy-hogy nem tudja tábornok?
GEORGE: Ma reggel kaptunk egy üzenetet Dr. Jackson megpróbálja lefordítani és Walter bemérni az üzenet forrását. Valószínűleg azt kell majd megnézniük.
Majd a tábornokhoz megy egy hadnagy és azt mondj, hogy Dr. Jackson lefordította az üzenetet. A tábornok megkéri Gibbs-éket, hogy csatlakozzanak hozzá. Majd a csapat átmegy Dr. Jackson irodájába, aki felolvassa az üzenetet:
DANIEL: Ez áll az üzenetben: „Segítség, megtámadtak bennünket. Egy olyan faj, amely ellen nem ismerjük a védekezést. Segítség valaki segítsen. Föld, önök az utolsó reményünk.

2013. június 24., hétfő

1x02 A múlt árnyékában (jelenet)


Shawn sokat gondolkodott, hogy hogyan is jussanak be, majd a mikor egy öltönyös férfi ment a parancsnokság felé ez egy jó lehetőségnek tűnt arra, hogy bejussanak. A fickó megszólítja David ügynököt majd Shawn és Gus odasurrannak a fickóhoz és mindenben egyetértenek vele.
CARL: Carl Smith, Belbiztonsági hivatal.
SHAWN: Én pedig Shawn Spencer, ő itt a társam Perry Simcox.
ZIVA: Ziva David NCIS.
CARL: Kik a fenék maguk?
SHAWN: Nem szóltak Carl?
CARL: Miről?
SHAWN: Visszarendeltek haver. Mi vesszük át az ügyet.
CARL: Mi a fene?
SHAWN: Hívd csak fel a főnököt. – Majd odafordul David ügynök felé – Bemehetünk?
ZIVA: Persze.
Shawn és Gus bemennek a parancsnokságra, majd lifttel leviszik őket a 28. szintre, ahol elválnak útjaik az őröktől és megpróbálják megkeresni Dr. House-t. Majd Shawn meghalja House hangját és odasietnek.
GEORGE: Mégis mi a fenét képzel, ide nem jöhet be!
GREG: Látnom kell azt, amit Jackson talált ott a bolygón!
GEORGE: Később megbeszéljük. Őrök! Vezessék el Dr. House-t.
Majd a sötétben Gus megszólal:
GUS: Nem kéne segítenünk?
SHAWN: Nem! Haver, Greg azt mondta, hogy hagyjunk mindent úgy, ahogy lenni-e kell, csak akkor kell közbelépnünk, amikor visszaindul.  Érted?
GUS: Értem.

2013. június 23., vasárnap

1x01 Bevezető (jelenet)


Hammond tábornok irodája:
JETHRO: Hol a tetthely?
GEORGE: Azt sajnos nem tudom megmutatni. Maga az NCIS embere?
JETHRO: Jethro Gibbs különleges ügynök.
GEORGE: George Hammond tábornok. Az embereim visszahozták a tizedest.
JETHRO: Micsoda?
GEORGE: Jól halotta, Gibbs ügynök.
JETHRO: Szóval tönkretettek egy gyilkossági helyszínt?
GEORGE: Értse meg, veszélyes lett volna ott hagyni a holttestet.
JETHRO: Hogy nyomozzam ki a gyilkosságot, ha még a helyszínt sem láthatom tábornok!?
GEORGE: Oldja meg, Gibbs ügynök!
JETHRO: Igen akkor telefonáljon egyet, mert a helyszínt akkor is látni akarom Hammond tábornok! Ért engem?
GEORGE: Igen.
Gibbs visszamegy a konferencia terembe. Ahogy belép a csapat már látja rajta, hogy elég ideges, de Tony azért érdeklődik:
TONY: Hol a tetthely.
JETHRO: Majd később.
DONALD: Elmozdították a hullát?
JETHRO: „Veszélyes lett volna ott hagyni” Ezt mondta a tábornok. Tony, McGee ti hallgatjátok ki a két csapatot, Ziva te fényképezel.
TONY, MCGEE, ZIVA: Igen főnök.

2013. június 21., péntek

3x01 Hawaii-i bevetés (jelenet)


Five-0 központ:
Nell éppen a számítógépek monitorját bámulja. Williams nyomozó az irodájában aktákat pakol az egyik szekrényből a másikba. DiNozzo pedig a ZAT-ekkel szórakozik. Egyszer csak véletlenül telibe lövi a Five-0 központi számítógépét. Danny a ZAT hangjának hallatán azonnal kirohan az irodájából.
DANNY: Mi volt ez a hang?
TONY: Csak egy, ZAT.
DANNY: Mi az a ZAT?
TONY: Egy lőfegyver – és bárgyú mosollyal az arcán lóbálja bal kezében a ZAT Niku’tel-t.
DANNY: Mit talált el vele?
TONY: Hát véletlenül azt! – rámutat a központi számítógépre.
Danny-t kiveri a víz, és össze visszaforgolódik ott egyhelyben. A feje szinte vérvörössé válik, és már készül, hogy kiossza DiNozzo-t, mikor megcsörren Tony mobiltelefonja. Tony a bal kezében lévő ZAT-et lerakja az asztalra, hogy kivehesse a telefonját zakójának jobb oldali zsebéből, de a jobb kezében továbbra is egy ZAT-et szorongat.
TONY: Bárki is az köszönöm, mert megmentett egy kínos beszélgetéstől!
JETHRO: Tedd le a ZAT-et, mielőtt még tönkretennél valamit!
Tony ezen mondat hallatán kissé megijed, majd hirtelen ledobja a ZAT-et az asztalra.
TONY: Milyen ZAT-et, főnök?

2013. június 20., csütörtök

2x01 Beletörődés (részlet)

Igazság szerint ezt az epizódot még csak most írom annak ellenére, hogy már a 4x05-6 Megszállást is megírtam. Itt van egy rövid jelenet az epizódból, ezt pont most írtam:


Gibbs-ék az erdőben haladnak az dokk felé, ahol élelemet szerzhetnek, amíg a Doktor megjavítja a hiperhajtóművet:
TONY: Tudjátok, mi jut eszembe erről?
SHAWN: Mi?
TONY: Titkok könyvtára, Noah Wyle és Sonya Walger. Mikor Flynn a nővel, Nicol-lal megy erdőben, hogy megtalálják a Szent lándzsát. És közben megismerik egymást. Ők is rendesen aprítják a növényzetet…
SHAWN: Nekem az a jelent tetszik, amikor Flynn fel akar mászni a fára, de a nő már fent várja, mire odaér…
JETHRO: Igen? Nekem jobban tetszett a Nemzet Aranya.
TONY: Tessék? – kérdezi meglepetten - Azt hittem csak a régi westerneket szereted.
JETHRO: Változik az ember.
SHAWN: Bírom benne Harrison Ford-ot. – Tony még meglepettebben néz Shawn-ra ez után, mit előtte Gibbs-re.
TONY: Azt hittem értesz a filmekhez.
SHAWN: Értek is.
TONY: Harrison Ford az Indiana Jones, A nemzet aranya Nicolas Cage. Csalódtam benned…
JETHRO: Jól van, elég a traccs partiból, inkább haladjunk, mielőtt besötétedik!
TONY: Nincs duma Shawn, Haladjunk!
SHAWN: Hogy, mi van?

Főcímek, Dr. House stílusban

Space Adventures főcímek, a Doktor House stílusában: (A videó megtalálható a Videók menüpontban is)

2013. június 19., szerda

Főcímek, Psych stílusban

Space Adventures főcímek, a Psych - Dilis detektívek stílusában: (A videó megtalálható a Videók menüpontban is)

2013. június 17., hétfő

Főcímek az NCIS stílusában

Space Adventures főcímek, az NCIS stílusában: (A videó megtalálható a Videók menüpontban is)

2013. június 14., péntek

A csapat

Egy kis összegzés kötetenként A csapat-ról. Nem komoly élettörténet, csak kinek mi volt a feladata, helye a csapatban. A csapat összetétele kötetnként változik. Az első, második és ötödik köthez kép is van. A harmadik, negyedik köthez még készülőben vannak.

2013. június 8., szombat

Kép a 2. kötethez

 A csapat (Shawn Spencer, Daniel Jackson, Tony DiNozzo, Leroy Jethro Gibbs, A Doktor és James Wilson):


2013. június 6., csütörtök

Kép a Space Adventures 1. kötetéhez

A Hammond tábornok által összeválogatott csapat (Tony DiNozzo, Shawn Spencer, James Wilson, Eric Beal, Leroy Jethro Gibbs és Gregory House):



2013. június 2., vasárnap

Egy újabb kép az ötödik kötethez

 (A képen: Steve McGarrett, Nell Jones, Leon Vance, Shawn Spencer és Anthony DiNozzo)

Kép az ötödik kötethez

A címét még nem tudom ennek a kötetnek, de a két főszereplőt kiraktam: Shawn Spencer és Anthony DiNozzo:


2013. május 25., szombat

Space Adventures szünet


Egyenlőre több epizód előzetest nem tudok kiírni, mivel a 4. évad 6. epizódja jelenleg még csak fél oldal, és még én sem tudom mi lesz a vége. Amint elkészül az epizód ki fogom írni az előzetest is.

2013. május 24., péntek

4x05 Megszállás, 2. rész

Cím: Megszállás, 2. rész (29. epizód)


Keletkezés:
2013. március 19.
Hossza: nem befejezett
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Harold Kayne Őrmester, Steven Caldwell Ezredes, Danny Williams nyomozó, Jeffrey Whitfield Tábornok, Dr. Rodney McKay, Dr. Daniel Jackson, Leon Vance igazagtó, Timothy McGee különleges ügynök 


Cselekmény:
Miután kiderül, hogy a robbanás után a Csillagkapu sértetlen, Dr. Rodney McKay próbálja behatárolni honnan jöhettek az idegenek. A robbanást nem sikerül titokban tartaniuk, mivel a ZNN egyik helikoptere közvetíti a munkálatokat, amíg le nem zárják a légteret. Így értesül Leon Vance, NCIS és SGC összekötő a történetekről. Majd a helyszínre megy Timothy McGee ügynök társaságában…

2013. május 23., csütörtök

4x04 Megszállás, 1. rész

Cím: Megszállás, 1. rész (28. epizód)


Keletkezés:
2013. február 28.
Hossza: nem befejezett
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Walter Harriman Őrmester, Danny Williams nyomozó, Carl Smith, Gerald Ashmore, Allison McArthur, Derek Nord katona, Steven Caldwell Ezredes, Harold Kayne Őrmester


Cselekmény:
Egy csapat idegen szállja meg a Parancsnokságot, akik érzékelés szűrőket használnak, hogy átverjék az embereket. Steve McGarrett, Harris tábornok és Gibbs megpróbálnak megoldást találni, de nem tudják kinek szólhatnak. Harris és Gibbs jelentést tesz a Pentagonnak, Whitfield tábornoknak. Steve egy régi barátját hívja segítségül: Danny Williams nyomozót a Hawaii Five-0-tól…

2013. május 22., szerda

4x03 A felmérés

Cím: A felmérés (27. epizód)


Keletkezés:
2013. január 15.
Hossza: nem befejezett
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Walter Harriman Őrmester, Jack O'Neill Tábornok, Dr. Nicolas Raiburn


Cselekmény:
Gibbs csapatának át kell esnie a szokásos éves fizikai felmérésen, hogy továbbra is aktív szolgálatot láthassanak el a Parancsnokságon. Shawn mikor megtudja ezt neki akarna állni edzeni, de három nappal a felmérés előtt már nem érne vele semmit. A felmérést Jack O’Neill tábornok vezeti le…

2013. május 21., kedd

4x02 Közös ellenség

Cím: Közös ellenség (26. epizód)


Keletkezés:
2013. január 10.
Hossza: nem befejezett
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Pete Lattimer ügynök, Myka Bering ügynök, Artie Nielsen ügynök, G. Callen Különleges ügynök, Sam Hannah Különleges ügynök, Marty Deeks nyomozó, John Sheppard Ezredes, Dr. Carson Beckett, Dr. Radek Zelenka


Cselekmény:
A 13-as raktár ügynökei egy ereklye után nyomoznak. Később kiderül, hogy ez az ereklye okozta Atlantiszon a meghibásodást. Ezután a 13-as raktár, Atlantisz és a Parancsnokság közös erőkkel próbál fényt deríteni az ügyre, van is egy nyomok egy rejtélyes férfi, akinek senki sem látta az arcát…

2013. május 17., péntek

4x01 Atlantisz

Cím: Atlantisz (24. epizód)


Keletkezés:
2013. január 7.
Hossza: nem befejezett
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, John Sheppard Ezredes, Dr. Radek Zelenka, Dr. Jerry Novak, G. Callen Különleges ügynök, Dr. Carson Beckett, Sam Hannah Különleges ügynök, Pete Lattimer, Myka Bering


Cselekmény:
Atlantisz városának rendszerei meghibásodnak. Minek hatására a város Amerika területéről véletlenszerűen embereket transzportál a város területén belülre. A Csapat Atlantiszra utazik, hogy segítsen John Sheppard ezredesnek és Dr. Radek Zelenka-nak megoldani a problémát. A keresés folyamán Sheppard ezredest a város kitranszportálja valahová egy sivatagba, Amerika nyugati partján…

2013. május 16., csütörtök

3x08 Kellemes Ünnepeket!

Cím: Kellemes Ünnepeket! (23. epizód)


Keletkezés:
2012. december 3.
Hossza: 21 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Peter Larson Alezredes, Dr. Sally McPeace, Dr. Ronald Horns, David Hass Őrnagy, Jack O'Neill Tábornok, Arnold Harris Tábornok, Dr. Daniel Jackson, Teal’c, Walter Harriman Őrmester, Samantha Carter Ezredes, Cameron Mitchell Alezredes


Cselekmény:
A Csapat DiNozzo apjának házában várja a karácsonyt. Több kalandon esnek át a ház feldíszítésétől, a főzésen át, a karácsonyfa beszerzéséig és feldíszítéséig. Ebben az epizódban visszatér a CSK-27, O’Neill tábornok, a CSK-1 és még sokan mások…

2013. május 15., szerda

3x07 Wilson

Cím: Wilson (22. epizód)


Keletkezés:
2012. november 26.
Hossza: 10 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Dr. James Wilson, Samantha Carter Ezredes


Cselekmény:
James Wilson bejelenti a tábornoknak, hogy rákban haldoklik. Ezután különböző megoldásokat keres, hogy megoldhassa a problémát a Csillagkapun szerzett eszközök segítségével. Később a Tretonin-kutatás vezetőjévé válik…

2013. május 14., kedd

3x06 Tű a szénakazalban

Cím: Tű a szénakazalban (21. epizód)


Keletkezés:
2012. november 22.
Hossza: 9 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Hanry Johnson biztonsági őr, Timothy McGee különleges ügynök, Dr. Charles Nielsen


Cselekmény:
A Csapat a Hawaii-n elfogott Goa’uld egyik társa után nyomoz beépülve egy Washington-i kórházban. Miután ez a Goa’uld rátámad Shawn-ra, aki elveszíti az emlékeit, Timothy McGee, NCIS ügynök segítségét kérik a Goa’uld leleplezésében…

2013. május 13., hétfő

3x05 Időzavarban

Cím: Időzavarban (20. epizód)


Keletkezés:
2012. november 19.
Hossza: 11 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Dr. Daniel Jackson, A Doktor, Walter Harriman Őrmester


Cselekmény:
Egy érdekes eszközt találnak a egy bolygón. Egy hatalmas templom szerű épület tele kristályokkal. Gibbs megérinti az egyik kristályt, ami több ezer évvel visszarepíti a múltba. Ekkor szólnak a Doktornak, aki 5000-ből tér vissza, hogy megmentse Gibbs-t…

2013. május 10., péntek

3x04 A rúnák titkai

Cím: A rúnák titkai (19. epizód)


Keletkezés:
2012. november 15.
Hossza: 9 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Angus MacGyver, Dr. James Wilson, Walter Harriman Őrmester, Dr. Daniel Jackson 


Cselekmény:
Angus MacGyver felfedezi egy Ős civilizáció romjait. A feliratok között egy fegyverre talál utalást, de nem tudja lefordítani a szöveg egészét. Ekkor jön a képbe Daniel Jackson és Gibbs csapata. Napokon át dolgoznak a fordításon, de nem azt találják amire számítottak…

2013. május 9., csütörtök

3x03 Felfedezés

Cím: Felfedezés (18. epizód)


Keletkezés:
2012. október 25.
Hossza: 9 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Tony DiNozzo, Arnold Harris Tábornok, Jack O'Neill Tábornok, Dr. James Wilson, Walter Harriman, Peter Larson alezredes, David Hass Őrnagy, Dr. Ronald Horns, Dr. Sally McPeace


Cselekmény:
Jack O’Neill tábornok grillpartit tart, majd hirtelen egy Asgard-sugárral felsugározzák és egy üzenetet küldenek le Jack kézírásával. Ez egy bolygó címe. Ezután Gibbs csapata és a CSK-27 ellátogatnak a bolygóra, hogy megkeressék O’Neill tábornokot…


2013. május 8., szerda

3x02 Dimenzionális zavarok

Cím: Dimenzionális zavarok (17. epizód)


Keletkezés:
2012. október 10.
Hossza: 11 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett, Arnold Harris Tábornok, Danny Williams Nyomozó, Cameron Mitchell Alezredes, Samantha Carter Ezredes, Dr. Daniel Jackson, Teal’c, A Doktor, Jack O'Neill Ezredes, Dr. Rodney McKay, Dr. Gregory House, Dr. James Wilson 


Cselekmény:
Miután megmentik McGarrett-et egy Goa’uld bolygóról, elindulnak vissza a Földre. Útközben azonban egy furcsa fényjelenségre lesznek figyelmesek. A Daedalus összes érzékelője megkergül, majd megjelenik egy másik Daedalus velük szemben. Egy párhuzamos dimenzióból. Ezután megpróbálják visszaküldeni azt a saját valóságába, de még több Daedalus verzió érkezik különböző csapatokkal…

2013. május 7., kedd

3x01 Hawaii-i bevetés

Cím: Hawaii-i bevetés (16. epizód)


Keletkezés:
2012. augusztus 29.
Hossza: 15 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, Steve McGarrett,  Arnold Harris Tábornok, Danny Williams Nyomozó, Dr. James Wilson, Cameron Mitchell Alezredes, Samantha Carter Alezredes, Dr. Daniel Jackson, Teal’c


Cselekmény:
A csapat egy érdekes megbízást kap. Hawaii-ra kell utazniuk, hogy felderítsenek egy Goa’uld sejtet, Hawaii kormányzatában. Segítségükre lesz a Five-0 csapat, legfőképpen McGarrett, aki rájön, hogy idegeneket keresnek. Hosszú fáradozások után az akció sikeres, de mikor a CSK-1 leszereli a Goa’uld-ot, Steve McGarrett véletlenül felkerül a Goa’uld Al’kesh-ére, ami elviszi egy Goa’uld-bolygóra…

2013. május 6., hétfő

2x06 Ne pislants!

Cím: Ne pislants! (15. epizód)


Keletkezés:
2012. augusztus 29.
Hossza: 6 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, Nell Jones, Tony DiNozzo, A Doktor, Leon Vance 


Cselekmény:
A csapat Londonba utazik, hogy megvizsgáljon egy idegen aktivitást. A Doktor felismeri ezeket a lényeket, akik nem mások, mint a „Síró Angyalok”. Megjelenik a Doktor következi verziója a 11. Doktor, aki visszaviszi a 10-et a maga TARDIS-ához a robbanás előtti utolsó pillanatra. Ezután a Doktor otthagyja a Parancsnokságot…

2013. május 3., péntek

2x05 Veszélyes játék

Cím: Veszélyes játék (14. epizód)


Keletkezés:
2012. április 5.
Hossza: 7 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Shawn Spencer, A Doktor, Tony DiNozzo, Dr. Daniel Jackson, Nell Jones, Peter Lattimer, Myka Bering, Arnold Harris Tábornok


Cselekmény:
Gibbs, Tony, Daniel és Nell rájönnek, hogy Kaposvárra kell utazniuk, mivel azon a környéken van, amit keresnek. Közben a Parancsnokságon Harris tábornok, Shawn Spencer-t küldi utánuk, aki csak úgy vállalja a feladatot, ha magával viheti a Doktort. Kaposvár mellett egy gyárépület alatt találnak egy hatalmas idegen eszközökkel teli raktárt. Ezeket visszaviszik a Parancsnokságra és az 51-es körzetbe. Gibbs-ék komoly bajba kerülnek az engedély nélküli akció miatt, de Daniel magára vállalja a felelősséget, így Gibbs-ék visszatérhetnek aktív szolgálatba…

2013. május 2., csütörtök

2x04 Ereklyevadászat

Cím: Ereklyevadászat (14. epizód)


Keletkezés:
2012. március 28.
Hossza: 7 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Tony DiNozzo, Dr. Daniel Jackson, Nell Jones, Peter Lattimer, Myka Bering, Kovács János, Csapos


Cselekmény:
DiNozzo-nak már nagyon elege van abból, hogy bizottsági tagok autóin cserélgetik a kereket. Egyik nap bejön hozzájuk a szobájukba Daniel Jackson, aki ad nekik egy feladatot, mondván, ha teljesítik visszakaphatják a régi munkájukat. Erre a bevetésre Nell nélkül utaznak. A küldetés célállomása Magyarország, Budapest. Itt találkoznak Pete Lattimer-el és Myka Bering-el a 13-as raktár ügynökeivel. Beavatják egymást a dolgaikba. Nell Jones leordítja Daniel fejét, mivel engedély nélkül küldte el Gibbs-éket a bevetésre, majd utánuk mennek…

2013. május 1., szerda

2x03 Visszatérés

Cím: Visszatérés (13. epizód)


Keletkezés:
2012. március 24.
Hossza: 8 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Angus MacGyver, Shawn Spencer, Dr. James Wilson, A Doktor, Tony DiNozzo, Jack O'Neill Tábornok, Leon Vance, G. Callen, Kensi Bly, Sam Hannah, Nell Jones, Walter Harriman Őrmester, Carl Smith, Bizottsági tag,  Arnold Harris Tábornok


Cselekmény:
Jack O’Neill-lel beszél Gibbs a Doktor által megbuherált „telefonon”, a Kalifantas fedélzetéről. Ekkor rádöbbennek, hogy Jack bajban van. A Doktor megjavítja a hiperhajtőművet és feltölti a hajó ZPM-ét, hogy minél hamarabb visszaérjenek a Földre. Ott találkoznak néhány régi ismerőssel, mint Vance, Callen, Carl Smith. Gibbs meggyőzi Carl Smith-t, hogy jobb lesz ha lemond a Parancsnokság irányításáról. Ekkor a Bizottság Arnold Harris tábornokot állítja a Parancsnokság élére. Leon Vance pedig teljesen szétszedi a csapatot. Gibbs és DiNozzo pedig egy felügyelőt kap, aki nélkül sehová sem mehetnek: Nell Jones…

2013. április 30., kedd

2x01 Beletörődés

Cím: Beletörődés (11. epizód)


Keletkezés:
2012. december 28.
Hossza: 15 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Angus MacGyver, Shawn Spencer, Dr. James Wilson, A Doktor, Tony DiNozzo, Dr. Jerry Novak, Dr. Lance Jankins, Leon Vance 


Cselekmény:
Eric halála után az egész csapat le van törve. És az bántja őket a legjobban, hogy még csak nem is igazán ismerték őt. Bonyodalmak lépnek fel a Kalifantas rendszereivel, megsérül a hiperhajtómű. Ezután megpróbálnak élelmet szerezni egy közeli bolygón, majd nekiállnak a Kalifantas kijavításának…

2013. április 29., hétfő

1x10 Szorult helyzet

Cím: Szorult helyzet (10. epizód)


Keletkezés:
2012. február 23.
Hossza: 9 oldal
Írta: László Péter

Szereplők:

Leroy Jethro Gibbs, Angus MacGyver, Shawn Spencer, Dr. James Wilson, Tony DiNozzo, Eric Beal, A Doktor, Dr. Jerry Novak, Dr. Lance Jankins


Cselekmény:
A Kalifantas fedélzetén egyszer csak megjelenik egy kék telefonfülke, amiből egy fickó lép ki barna, kék csíkos öltönyben és fehér tornacipőben. Gibbs megállítja és kérdőre vonja. A férfi azt állítja magáról, hogy ő a Doktor. Egy robbanás következtében a Doktor hajója, a kék fülke, a TARDIS kizuhan a Kalifantas-ról egyenesen a napba, melynek hatására az egész galaxis megsemmisül, de egy időhurokba kerülnek és csak Gibbs emlékszik erre. Így megpróbálja megtörni a hurkot azzal, hogy megakadályozza a robbanást. Ez sikerül is, de egyik emberük, Eric Beal belehal ebbe az akcióba…